Aur alb „Forever White”, pentru inele la fel de frumoase ca in ziua in care le-ai primit

Mereu am vrut sa facem cele mai frumoase si durabile inele de logodna din lume.
De la designul elegant pana la finalizarea inelelor, suntem atenti sa folosim cele mai bune materiale si tehnologii disponibile, pentru ca inelul tau sa fie la inaltime.
Cautam in permanenta noi feluri prin care sa facem bijuteriile noastre si mai bune.

Acum avem o noua imbunatatire: aurul alb Forever White.

De ce e necesar aurul alb Forever White?

Inel de logodna model S81
Inel de logodna cu diamant model S81

Daca ai avut pana acum cel putin un inel din aur alb, probabil ai observat ca in timp tinde sa-si piarda culoarea initiala si sa capete o tenta usor galbuie.
Acest lucru este normal pentru bijuteriile din aur alb, iata de ce:
Aurul de 18 karate este format in proportie de 75% din aur pur, care are o culoare galben intens si 25% metale albe, care au rolul de a-i conferi duritate si de a-l albi.
Aceste metale ii confera o nuanta mai alba, dar nu este suficient pentru a contrabalansa complet proportia de 75% galben intens. De aceea culoarea naturala a aurului alb este de fapt un alb-galbui, iar nuanta perfecta pe care o au inelele cand sunt noi este data de placarea cu rodiu.
Placarea cu rodiu este o procedura standard cand vine vorba de bijuteriile din aur alb si nu este considerata un defect.
Daca observi ca inelul tau din aur alb a inceput sa capete o nuanta galbuie, il poti aduce la noi pentru o replacare cu rodiu. Va arata exact ca la inceput si aceasta operatiune e gratuita pe perioada de garantie de 5 ani de zile.

Ce este aurul alb Forever White?

Aurul alb Forever White este tot aur de 18K, dar are o culoare naturala alba si nu necesita placare cu rodiu, de aceea nu se va mai ingalbeni in timp.
Acest lucru este posibil datorita continutului ridicat de paladiu din acest aliaj – un metal nobil, mai scump decat aurul fin.
Mai bun ca platina
Alternativa la aurul alb pana acum era platina.
Desi bijuteriile din platina nu-si schimba culoarea, acest metal are destul de multe dezavantaje: este mai putin dur ca aurul de 18K, de aceea se va matui si se va zagria mai repede.
Un alt dezavantaj este ca platina necesita temperaturi mult mai mari de topire fata de aur, ceea ce o face mai greu de prelucrat. Din acelasi motiv, inelele din platina sunt si foarte greu de redimensionat.

De ce nu l-am folosit pana acum?

In principiu pentru ca nu stiam de existenta lui.
Acest aliaj este mult mai scump decat cel care se foloseste de obicei pentru aurul alb.
Este foarte rar folosit, de aceea majoritatea furnizorilor de meteriale pentru bijuterii nu il aveau si a fost destul de greu de gasit.
Fiind asa de scump, a trebuit sa actualizam preturile pentru inelele de logodna din aur alb.
Dar noi consideram ca merita :).

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *